MOTIVAȚIE

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Explorarea Spațială

Proiect de atestat

             Îndrumător                         Elev              

Prof. Marius Ududec       Manciu Alexandra 

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

          Interesul umanității în ceea ce privește spațiul a fost mereu universal și continuu. Oamenii sunt conduși să exploreze necunoscutul, să descopere noi lumi, să extindă granițele limitelor noastre tehnice și științifice și mai apoi, să extindă și mai mult. Această dorință intangibilă de a explora și de a provoca limitele a ceea ce cunoaștem a adus numeroase beneficii societății noaste de secole întregi.

             Astfel, consider că explorarea spațială este un domeniu captivant pentru că ne ajută să punem și chiar să răspundem la întrebări fundamentale despre locul nostru în univers și în istoria sistemului solar. Prin aceste provocări în care constă explorarea spațială extindem tehnologia, creem noi industrii și evoluăm din multe puncte de vedere. Curiozitatea și explorarea sunt vitale spiritului uman și acceptarea acestei provocări de a merge cât mai în mult în spațiu reprezintă mai mult decât o călătorie interesantă.

            În capitolele ce urmează, îmi propun să arăt cât de interesantă poate fi studirerea spațiului în detaliu, prin descoperiri deja făcute și viitoare aspirații, toate demonstrând existența noastră insignifiantă, raportată la uimitoarea extindere a universului.